Ruim vijftienduizend bezoekers bij Print Pakt Live

De promotiecampagne voor drukwerk en print van Print Pakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven trok meer dan 15.000 bezoekers.

Het evenement was daarmee een daverend succes. Van 22 tot en met 30 oktober zette Print Pakt Live de kracht van het grafische product en zijn makers in de spotlights, met workshops, presentaties, filmvertoningen en een expositie van grafische hoogstandjes.

Vijftienduizend creatives can’t be wrong, met die woorden sloot Wolfgang Gielissen, hoofd communicatie van branchevereniging KVGO het negendaagse evenement af.

Print Pakt voert campagne voor de kracht van drukwerk en koos Dutch Design Week uit voor een hernieuwde kennismaking tussen de creatieve wereld en de grafische makers. Het concept sloot prachtig aan bij het thema van DDW ‘The Making of’.

Gielissen: “Tijdens onze campagne gaven grafici aan dat er meer promotie voor de mogelijkheden van drukwerk gemaakt moet worden. De creatieve wereld van Dutch Design Week bleek daarvoor een perfect podium te bieden.”

Op de kaart
Vooral de ‘Op de kaart actie’ was een doorslaand succes. Verschillende drukkers gaven een proeve van hun bekwaamheid met ansichtkaarten, speciaal voor de gelegenheid gemaakt en gratis mee te nemen door de bezoekers. Er werd gretig gebruik van gemaakt.

Uit reacties van het publiek bleek dat de kaarten voor nieuwe inspiratie zorgden. Hetzelfde gold voor de expositie met onder meer het nieuwe ontwerp van woordenboek de Dikke Van Dale, dat tijdens het evenement een van de Dutch Design Awards won.

16_10_kvgo_ppl_ddw-1400233Inspiratiebron
Ook de diverse workshops en presentaties brachten het publiek op ideeën. Ontwerpster Anouk van Mil (Bureau Milc) vertelde hoe papier en drukwerk een inspiratiebron voor haar werk is. “Voor een van mijn boeken liet ik ontwerp en redactie geheel afhangen van de gebruikte papiersoorten en de indeling die de drukker hiervoor maakte.”

Tijdens andere presentaties mochten de bezoekers zelf aan de slag met ‘de eigenschappen’ van papier, kregen ze een workshop boekbinden en leerden ze alles over de relatie tussen geur en drukwerk en hoe drukwerk en print het beste ingezet kunnen worden.

Missie geslaagd
Het Print Pakt-team vertoonde maar liefst twee intrigerende documentaires – Linotype en Helvetica – over de schoonheid van het grafische vak. De films waren tot nu toe nog maar kort in de bioscoop te zien geweest.

Aan de vertoning van Helvetica ging een boeiende inleiding van grafisch specialist en typografie-kenner pur sang Henk Gianotten vooraf.

Henk Gianotten: “Geen enkel project kan zonder creativiteit. Print Pakt laat aan het publiek zien wat de mogelijkheden zijn van drukwerk. Ik ben er van overtuigd dat er tijdens Dutch Design Week nieuwe ideeën zijn ontstaan, die onherroepelijk leiden tot innovatief drukwerk.”

Ed Boogaard, grafisch journalist en medeorganisator van Print Pakt Live: “Het grafische product dreigt als onderwerp langzaam maar zeker te verdwijnen van Dutch Design Week. Wij brengen het weer onder de aandacht van de mensen zorgen voor vernieuwing. Uit de talloze gesprekken die ik hier voerde en de enorme hoeveelheid reacties maak ik op dat onze missie is geslaagd. Print is back.”

Plaats een reactie