Rob van der Most: “Belastingdienst zet onze hele bedrijfstak bij oud papier”

De Belastingdienst gaat na meer dan een eeuw stoppen met de ‘blauwe envelop’. KVGO-lid Rob van der Most, onder andere producent van de enveloppen te Heerde, klom in de pen en stuurde staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes een – papieren – brief.

Deze week heeft u in een mooie flitsende persconferentie de blauwe envelop ten grave gedragen. Een instituut dat zoals u zelf aangeeft al zo’n 100 jaar bestaat. Gedurende de afgelopen 50 à 60 jaar hebben wij, Koninklijke Van der Most, deze blauwe envelop voor uw Belastingdienst geproduceerd. Een fijne klant natuurlijk, flinke aantallen en dat gedurende zo’n lange periode. Ook vaak een lastige klant.

Want zoals u weet waren alle automatiseringsprocessen binnen de dienst niet altijd perfect op orde. Het aantal keren dat wij dan ook op stel en sprong hebben moeten inspringen om te zorgen dat de Belastingdienst zijn post kon versturen is ontelbaar. Wij niet alleen, maar ook de fabrikant van het blauwe papier: papierfabriek Coldenhove uit Eerbeek heeft vaak alles uit de kast moeten halen om ervoor te zorgen dat de problemen konden worden opgelost. Dit hebben wij met liefde gedaan voor een zeer gewaardeerde klant.15_10_rob_ver_der_most_DSC7135

Wij begrijpen dat de digitalisering voor uw dienst voordelen kan bieden. Wij hebben er dan ook begrip voor dat u er voor kiest ook van dit kanaal gebruik te maken met burgers en bedrijven. Er zijn echter een aantal zaken die wij niet begrijpen.

Reacties

 1. Erik Stevens

  Beste redactie,
  Het is voor een ieder interessant om het hele verhaal te lezen. Jammer dat het artikel bij de cliffhanger ophoudt alsof het een feuilleton betreft!

  • Redactie

   Beste Erik,

   Het is niet de bedoeling hier feuilletons, laat staan cliffhangers te publiceren. Onze verwijzingen houden we bewust compact; met 1 klik zit je bij de bron van het artikel. In dit geval de website van het KVGO.

Plaats een reactie