Radio en buitenreclame versterken elkaar

Eind februari was Nederland in de ban van de Plankton Pannenkoek, een lichtgevende pannenkoek met extra bouwstoffen. De landelijke reclamecampagne via radio en abri’s laat zien hoezeer deze twee media elkaar versterken: “Al na slechts een week wist het niet-bestaande merk Plankton Pannenkoek grote bekendheid te genereren.”

De posters van Plankton Pannenkoek waren een week lang overal te zien in het digitale en analoge abri-netwerk van JCDecaux in 35 steden. Tegelijkertijd liep er op Qmusic een landelijke radiocampagne van circa 10 commercials per dag. De combinatie van abri’s en radio bleek zeer effectief: “Al na één week herinnerde 39% van de Nederlanders zich de campagne, genereerde het tot dan toe onbekende product 9% merkbekendheid en werd de website door meer dan 30.000 mensen bezocht.”

Het betrof echter een fictieve campagne van JCDecaux en Qmusic zelf. “Het doel was om de effectiviteit van radiocampagnes (audio) in combinatie met buitenreclamecampagnes (visueel) te meten. De combinatie van radio- en buitenreclame is namelijk een krachtige audiovisuele mediacombinatie, die een zeer snelle bereiksopbouw combineert met relatief lage productiekosten.”

Uit onderzoek van Mindshare blijkt dat de effectiviteit van een campagne aanzienlijk groter is wanneer men in aanraking komt met zowel radio als buitenreclame, dan wanneer men maar met één van de mediavormen in contact komt: “Zo is de campagneherkenning 55% hoger dan wanneer men alleen radio heeft gehoord en 39% hoger dan wanneer men alleen met OOH in contact is geweest.”

Buitenreclame

Plaats een reactie