Provincie Zeeland presenteert eigen magazine

Onder de titel In Zeeland brengt de provincie Zeeland een eigen kwartaalblad uit. Met het magazine worden de inwoners op de hoogte gehouden van de beleidsplannen in de provincie en de uitvoering ervan.

In Zeeland is de opvolger van Provinciewerk, dat begin 2021 ophield te bestaan. Het nieuwe magazine, dat 24 pagina’s telt, zal als pilot twee jaar worden gemaakt. “Tijdens deze twee jaar onderzoeken we of er in Zeeland behoefte bestaat aan communicatie via drukwerk.”

De eerste uitgave ligt deze week op de deurmat van iedere inwoner, tenzij er een nee/nee-sticker op de brievenbus zit. “Na deze eerste uitgave volgen er nog acht, die per kwartaal zullen verschijnen. Inwoners van Zeeland kunnen een gratis abonnement nemen op het magazine”.

De eerste editie van ‘In Zeeland’

Het kwartaalblad moet de inwoners van Zeeland “een inkijk geven in hoe beleid tot stand komt, welke beslissingen er worden genomen en welke plannen er zijn voor de toekomst van onze provincie. Of het nou gaat om de Zeeuwse economie, industrie, natuur, cultuur, infrastructuur, agrarische sector of het toerisme.”

“Daarnaast proberen we duidelijk te maken hoe wij uitvoering geven aan plannen van de Rijksoverheid. En hoe we samenwerken met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen.”

Sinds de provincie geen pagina meer heeft in de Zeeuwse weekbladen, verschijnt alle informatie uit het provinciehuis online, schrijft dagblad PZC. “Dat werkt goed”, stelt gedeputeerde Jo-Annes de Bat in die krant, “maar toch miste er ook iets. Onze mededelingen gaan via de website en de sociale media. Maar we hadden toch de behoefte de Zeeuwen ook iets op papier te bieden.”

Tijdschriften

Plaats een reactie