PrintPakt Live-prijs voor Marcel Lamain (GOC)

Marcel Lamain, directeur van het GOC nam gisteren de hoofdprijs van de Petje-Op-Petje-Af-kwis in ontvangst. Lamain won de prijs tijdens het Print Pakt Live-event in Scherpenzeel.

Tijdens de kwis zette Lamain alles op alles om de prijs, een geheel verzorgde reis naar de expositie over de bevlogen drukker en kunstenaar H.N. Werkman in het Groninger Museum, te veroveren.

Bij vragen als ‘Wat was de geboorteplaats van Procopius Waldfoghel’ en ‘Welke van de volgende PMS-nummers is een grijstint’ had hij steeds op het juiste moment zijn Print Pakt-pet op of af.

Lamain: ‘Toen ik aan het eind op het podium moest komen was ik even bang dat jullie gingen vragen naar de afstand Scherpenzeel-Groningen.’ Dat was inderdaad de laatste vraag en Lamain kwam er met zijn schatting het dichtst bij van alle overgebleven kandidaten.

Mr. Print Pakt (Alex Kunst) overhandigt de prijs aan Marcel Lamain (r).
Mr. Print Pakt (Alex Kunst) overhandigt de prijs aan Marcel Lamain (r).

De kwisvragen waren niet uitsluitend komisch bedoeld. ‘Zo’n vraag over het verkochte percentage e-books werkt verhelderend. Het aantal verkochte exemplaren is veel lager dan veel mensen denken.’

Lamain ziet dan ook veel overeenkomsten tussen de boodschap van Print Pakt en zijn eigen organisatie het GOC. ‘Het is belangrijk dat mensen zien welke toegevoegde waarde drukwerk biedt in de digitale wereld. De communicatiebureaus en de drukkers kunnen er hun voordeel mee doen. Zowel het GOC als Print Pakt kunnen daarin een belangrijke rol spelen.’

Reacties

  1. Erik Willemsen

    Ja, geweldig! Heb op het allerlaatste moment mijn meerdere moeten erkennen in Marcel Lamain. Ik hoop dat Marcel een mooie dag heeft (of heeft gehad) in het Groninger Museum. Succes allen !

Plaats een reactie