Print Pakt Paper Trail: route langs grafische DDW highlights

Ook dit jaar stelde Print Pakt een route samen langs grafische hoogtepunten tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017). De ‘Paper Trail’ start bij ‘Print Pakt Live’ in de Black Box van Yksi op Strijp S in Eindhoven en voert langs 8 evenementen en exposities waar papier, print en design centraal staan.

Expositie Dutch Design Awards 2017

De 33 genomineerde projecten voor de 15e editie van Dutch Design Awards onderscheiden zich door lef. Het werk van alle finalisten is tijdens Dutch Design Week te zien in een negendaagse overzichtsexpositie die niet alleen het verhaal achter de ontwerpen vertelt, maar ze ook in hun sociaal-maatschappelijke context plaatst. Ook kan hier gestemd worden voor de publieksprijs. De selectie telt een fraai aantal genomineerde grafische projecten. Deze boeken, huisstijlen en affiches behoren daarmee tot de top in Nederlandse vormgeving. De winnaars worden zaterdag 28 oktober bekendgemaakt.

Locatie (met DDW Ticket): Veem, Torenallee 80, 5617BE Eindhoven

DDW TALKS: Graphic design, out-dated or not?

De bouwtekening van een architect, een handleiding over hoe je een drone overleeft, infographics en boekomslagen: grafisch ontwerp kent vele verschijningsvormen. De experts die we hebben uitgenodigd laten je zien wat grafisch design allemaal nog meer kan zijn. Op 27 oktober, van 10.00 tot 11.00 uur, gaan grafisch ontwerpers Hansje van Halem en Cyanne van den Houten onder leiding van communicatiedesigner Olle Lundin hierover in gesprek.

Locatie: Entresol, Klokgebouw 50 (100m links van hoofdingang), 5617AB Eindhoven

ECAL Graphic Design

ECAL/University of Art and Design Lausanne presenteert “ECAL Graphic Design”, een tentoonstelling van projecten van Bachelor’s studenten Graphic Design en Master’s studenten Art Direction. De tentoonstelling wordt vergezeld door een boek, uitgebracht door JRP|Ringier. De Zwitserse ECAL-universiteit wordt gezien als mondiaal referentiepunt voor onder meer grafisch ontwerp. Of het nu gaat om het ontwerpen van boeken, catalogi, tijdschriften of posters, typografie of digitale projecten, de studenten zijn vaardig in alle onderdelen van deze discipline en in staat om een breed scala aan opdrachten op meesterlijke wijze uit te voeren.

Locatie (met DDW Ticket): Veem, Torenallee 80, 5617BE Eindhoven

PAPER BRICKS

De ‘Paper Bricks’ (papieren bakstenen) van WooJai Lee zijn een verkenning van hoe papier op verschillende duurzame manieren kan worden gerecycled. De ‘Paper Bricks’ zijn gemaakt van gerecyclede kranten. De krant wordt verpulverd, de weke massa vermengd met lijm en tot bakstenen gevormd. Ze zijn net zo stevig als echt bakstenen en zien er mooi en marmerachtig uit, maar het papier geeft de bakstenen tegelijkertijd warmte en zachtheid. Als je de ‘Paper Bricks’ aanraakt, voel je de zachte, textielachtige textuur.

Locatie, Philitelaan (voor het Klokgebouw), 5617AB Eindhoven

Smurfit Kappa Design Challenge

Smurfit Kappa, fabrikant van papier en karton voor verpakkingen, daagde ontwerpers en vormgevers uit onder het motto Sense & Create aan de slag te gaan met karton als basismateriaal. Tijdens DDW zijn de werken te zien van Carlijn Veurink, Domas van Wijk, Maarten Strang, Marlou Rutten, NIne Parre en Robin Preusterink.

Locatie (met DDW Ticket): Klokgebouw, Klokgebouw 50, 5617AB Eindhoven

IMPACT

Onder de naam IMPACT presenteert AKV|St.Joost zich ook dit jaar weer tijdens de Dutch Design Week in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven. De opleiding selecteerde hiervoor 9 afstudeerwerken van alumni van de bacheloropleidingen: Collectief Rob en Robin (Grafisch Ontwerp), Ruben Vlijm (Fotografie), Emily Koo (Fotografie), Vivian Heyms (Illustratie), Vera IJzelenberg (Grafisch Ontwerp), Rick van Meel (Beeldende Kunst), Ilse van den Dungen (Beeldende Kunst), Sjoerd Geerts (Ruimtelijk Ontwerp), Bram Verbeek (Ruimtelijk Ontwerp).

Locatie: Temporary Art Centre (TAC), Vonderweg 1, 5611BK Eindhoven

BNO PACKAGING TALENT AWARD 2017

Vijf jonge ontwerpers/ontwerpstudenten zijn genomineerd voor de BNO Packaging Talent Award. Tijdens het SUPERFAST#4 event op 27 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. De uitdaging – ontwerp een verpakkingsontwerp voor een biertje – kwam dit jaar van Brouwers Albert Heijn. Het betreft de uitbreiding van het assortiment met special edition: IPA – India Pale Ale. De opdracht was om binnen de merkidentiteit van Brouwers een nieuw verpakkingsdesign voor het IPA biertje te ontwikkelen en deze identiteit te vertalen naar de verschillende producten en dragers.

Locatie: Natlab, Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven

Philips Design Journey

Het Philips Museum geeft een fascinerend beeld van hoe Philips zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. De ‘Philips Design Journey’ neemt je mee langs de eerste grafische ontwerpen van Louis Kalff via productontwerpen tot de nieuwste design experiences van het Philips van vandaag. Bezoekers met een DDW-ticket kunnen bij de balie gevraagd worden om de nieuwe ‘Augmented Reality’ Philips Design Tour te testen.

Locatie (met DDW Ticket): Philips Museum, Emmasingel 31, 5611AZ Eindhoven

 

 

Plaats een reactie