Print Pakt Live: bekijk de video’s

Het Print Pakt-team kijkt terug op een succesvolle deelname aan Dutch Design Week. Ook u kunt nu mee terugkijken met de serie video’s die we tijdens het evenement hebben geschoten.

De workshops en presentaties van Print Pakt Live zorgden voor talrijke hoogtepunten in Eindhoven. Ze vormden het perfecte aanknopingspunt om in gesprek te gaan met het publiek over vormgeving, grafische producten en de beleving die samenhangt met het tastbare product.

De opening werd verricht door KVGO-voorzitter Cees Verweij die daarna het woord gaf aan ontwerper en tekenaar Joost Swarte.

Voor grafici bleek de workshop-hoek van Print Pakt Live een uitstekende positie om contact te maken met het publiek. Freek Kuin van drukkerij Rob Stolk ging uitgebreid in op de eigenschappen van materialen en hoe die zich verhouden tot papier. Het leverde mooie reacties op.

Marco van de Krogt van de Bink en Erwin Koerts van Aeroprint brachten een overdaad aan bijzondere voorbeelden mee, waarmee ze de aanwezigen inspireerden. Hetzelfde gold voor Opmeer en LenoirSchuring.

Patrick Bakermans van Hexspoor bewees andermaal dat hij kan toveren met papier. Met zijn workshop leerde hij de toehoorders alles over machinaal vouwen en bijzondere bindwijzen.

Dat ontwerpers nog genoeg te vertellen hebben over drukwerk bleek uit de presentatie van John Koning, art director van dagblad Het Parool. De krant werd eerder dit jaar benoemd tot World’s Best Designed Newspaper. John Koning ging uitgebreid in op de keuzes die hij tijdens het ontwerp maakte. De papieren versie is voor Het Parool nog steeds uiterst belangrijk.

Paulina de Nijs en Sander Neijens vertelden over het prachtige Kalenderboek van Stichting Print, onderdeel van de Print Pakt-expositie. Beiden werkten mee aan het boek, waarbij Neijens nog uitgebreid en met gevoel voor humor inging op zijn lettertype TilburgsAns.

Ilse Schrauwers bleek met haar enthousiaste presentatie van de serie Wow Vet een ware ambassadrice voor het gedrukte product. De boekjes werden geproduceerd door Wihabo die hiervoor op technisch gebied alles uit de kast haalden.

Haico Beukers en Marga Scholma (bureau Beukers Scholma) vertelden over hun bijzondere relatie met drukker Zwaan Printmedia.

Erik Timmermans van Papier en Karton ging samen met ontwerper Pieter Kers in op de vraag hoe vormgevers efficiënter om kunnen gaan met materialen, om zo het milieu te sparen.

Trudy Dorrepaal van Art Libro/Drukkerij Roelofs speelde een speciale rol tijdens het evenement. Bijna dagelijks was ze aanwezig om met bezoekers te praten over papier en tactiliteit. Trudy deed dit met zoveel enthousiasme dat ze stapels papiermonsters moest uitdelen aan de nieuwsgierig geworden creatieven.

Dat Print Pakt de inhoud niet schuwde werd bewezen door Henk Gianotten die uitlegde waarom disruptie in de grafische industrie allang heeft plaatsgevonden. De vormgever zit aan het stuur.

De zuiderburen werden vertegenwoordigd door Jos Steutelings van VIGC met een presentatie over de toegevoegde waarde van print.

Bekijk alle video via deze link.

 

Plaats een reactie