Print Pakt brengt Best Verzorgde Boeken 2017 naar Dutch Design Week

De derde editie van Print Pakt Live brengt eind oktober een primeur naar Eindhoven: we exposeren ditmaal ook de volledige selectie van de Best Verzorgde Boeken 2017 tijdens de Dutch Design Week.

De vakjury selecteerde begin dit jaar de 33 Best Verzorgde Boeken uit Nederland uit 342 inzendingen. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze. Twee van de boeken uit de selectie vielen bovendien in de prijzen bij de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig. Een bronzen medaille ging naar Avond en voor Claudy Jongstra ontvingen de makers een eervolle vermelding.

Schönste Bücher

Avond van Anna Achmatova werd ontworpen door Michaël Snitker en uitgegeven bij Stichting de Roos, Lenoirschuring en Boekbinderij Van Waarden waren betrokken bij de productie. Claudy Jongstra werd ontworpen door Irma Boom Office, geproduceerd door Drukkerij Tienkamp en uitgegeven bij nai010 uitgevers.

Expositie

De Best Verzorgde Boeken worden jaarlijks tentoongesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De selectie gaat ook op tournee door China. Dit jaar zullen de boeken dus ook bij Print Pakt Live in Eindhoven te zien zijn voor het publiek van de Dutch Design Week (20 tot en met 28 oktober 2018). De vormgeving en inrichting van Print Pakt Live is, net als vorig jaar, in handen van ontwerper Joost Swarte.

De 33 Best Verzorgde Boeken van 2017
Boeken

Plaats een reactie