Primeur in België: wijnfles van papier

Supermarktketen Delhaize introduceert een nieuwe innovatie in haar wijnafdeling. De wijn Planet B heeft een verpakking van papier. De fles bestaat voor 94 procent bestaat uit gerecycled papier, met een binnencoating om de wijn in te bewaren.

Planet B wijn is veganistisch en biologisch. Bovendien is de verpakking milieuvriendelijker dan de rest van de flessen in het assortiment. Volgens Delhaize heeft de gebruikte Frugalpac-technologie verschillende voordelen:

  • De fles is lichter: omdat hij slechts 83 g, weegt, is hij tot vijf keer lichter dan een gewone glazen fles. Daardoor is hij dus ook gemakkelijker te vervoeren.
  • De fles is duurzamer. De Frugal-fles is chemievrij gemaakt is van gerecycleerd karton. Hij heeft een CO2-voetafdruk die tot zes keer (84%) kleiner is dan een glazen fles. Voor de Frugal-fles wordt ook minstens vier keer minder water gebruikt dan voor een glazen fles.
  • De fles is gemakkelijk te recyclen: je kunt de plastic binnencoating gewoon losmaken van de papieren verpakking en alles vervolgens in de daarvoor bestemde bakken gooien.

Bovendien is de fles volgens Delhaize ‘esthetisch aantrekkelijk omdat je geen klein etiket nodig hebt’. “De volledige fles kan bedrukt worden.”

De fles is gemakkelijk te recyclen
Verpakkingen

Plaats een reactie