Prijzen voor grafische hoogstandjes op postzegelformaat

Postzegels zijn vaak grafische hoogstandjes op klein formaat. De ‘Nexofil Awards’ bekronen jaarlijks de ‘Best Stamp in the World’. De winnaar van dit jaar werd gedrukt in Nederland.

“Een sterke competitie”, oordeelt de organisatie over de inzendingen van dit jaar. “Daaruit blijkt de artistieke en innovatieve kwaliteit van het hedendaagse postzegelontwerp.” Winnaar werd de Noorse zegel met daarop een winterse schilderij in de serie ‘150 jaar Harald Sohlberg’ – gedrukt door Koninklijke Joh. Enschedé in Haarlem.

Er werden bovendien nog winnaars gekozen in onder andere de categorieën ‘Meest innovatieve zegel’, ‘Bijzonderste vorm’ en ‘Beste alternatieve druktechniek’.

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Dat Johan Enschedé perfect kan drukken is bij de inkopers van postzegels en andere waardepapieren bekend. Het ontwerp van deze zegel is eenvoudig maar sterk. Een geweldig neo-romantisch schilderij van de 150 jaar geleden geboren Noorse schilder Harald Sohlberg gecombineerd met een strakke eigentijdse typografie. IJzersterk. Als je dit werk vergelijkt met de (door dezelfde Johan Enschedé gedrukte) Kerstpostzegels 2020/2021 van PostNL dan is dat laatste product “gewoontjes” met de uitstraling van een goedkope serie Kerstkaarten van de Action. Daar zal ook deze drukker beslist geen prijs voor krijgen, vermoed ik.

Plaats een reactie