Prijs voor ‘mooiste kinderboek’

De ‘Woutertje Pieter prijs’ bekroont jaarlijks het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De prijs gaat ditmaal naar ‘Uit elkaar‘ van Bette Westera en Sylvia Weve: “Alles is origineel en sprankelend aan dit boek”.

Het juryrapport stelt over de winnaar: “Uit elkaar gaat over scheiden, een alledaags geworden gebruik, met niettemin ingrijpende gevolgen voor zowel ouders als kinderen. Wat een inventiviteit demonstreren Westera en Weve (die al langer succesvol zijn als duo), én de vormgever Bockting design, verantwoordelijk voor de Japanse vouwwijze en papierkeuze.”

Het winnende boek

De jury: “Alles is origineel en sprankelend aan dit boek, met prettig-onaangepaste tekeningen en baldadige gedichten, waarin kinderen hoofdschuddend kijken naar de liefdescarrousel van de volwassenen, die hun kinderen soms lijken te vergeten – maar die hun kinderen soms ook een nieuw perspectief bieden.”

Al sinds 1988 wordt ‘De Woutertje Pieter Prijs’ uitgereikt. De Prijs bekroont kinderboeken “die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, inhoud en vormgeving”, stelt de organisatie.

Boeken

Plaats een reactie