Postzegelserie van 24-karaats goud

Eerder deze maand verscheen bij PostNL de postzegel 75 jaar Vrede & Vrijheid. Deze gouden zegel, onderdeel van een serie op 24-karaats goud, staat in het teken van de bevrijding van Nederland op 5 mei 1945.

Op de pas verschenen gouden postzegel staat een foto van zwaaiende Nederlanders die overtrekkende geallieerde vliegtuigen groeten. Over de foto heen is in een cursieve letter 75 jaar geschreven. De foto, gemaakt door J. van Rhijn, komt uit het Nationaal Archief/Spaarnestad Photo in Den Haag.

Gouden postzegel

De postzegel over de bevrijding van Nederland maakt deel uit van de serie Einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 20 januari verscheen de eerste postzegel uit deze serie, over de operatie Market Garden, gevolgd op 20 maart door de postzegel over Anne Frank. De laatste postzegeluitgifte in de serie is op 17 augustus, de dag dat 75 jaar geleden het Japanse leger in het toenmalig Nederlands-Indië de wapens neerlegde. Elke postzegel uit de serie Einde van de Tweede Wereldoorlog is gemaakt van 24-karaats goud.

Plaats een reactie