Posterplatform genomineerd voor Dutch Design Award

Begin deze maand zijn de nominaties voor de Dutch Design Awards 2021 bekendgemaakt. In de categorie ‘Communication’ behoort het posterplatform Stay Sane, Stay Safe (SSSS) volgens de vakjury tot de kanshebbers.

Stay Sane, Stay Safe (SSSS) is een Corona-gerelateerd open en positief posterplatform waar iedereen posters kan uploaden, downloaden, printen en delen. Inmiddels telt het platform meer dan 2.200 posters van ontwerpers uit 87 landen. Daarmee is het een verzamelpunt geworden van de creatieve energie die vrijkwam na het plotselinge stilvallen van de culturele sector en de vele afgelaste evenementen en projecten.

Het online posterplatform van SSSS

Het project vormt een uitlaatklep voor ontwerpers en iedereen die een hart onder de riem kon gebruiken. Zo hebben 27 ziekenhuizen in Nederland gedrukte posters in ontvangst genomen. Ook zijn er diverse exposities geweest, met als een van de hoogtepunten een tentoonstelling in de vleugel voor toegepaste kunst en design in het Louvre – en een mogelijke opname in hun collectie.

De vakjury prijst het platform: “Op moment dat de Coronacrisis zijn tenen over de drempel stak, was dit eigen initiatief er vrijwel meteen. Studio Lennarts & De Bruijn en overdeschreef anticipeerden met veel energie, enthousiasme en verbazingwekkend hoge kwaliteit. Complimenten voor de diversiteit en esthetische kwaliteit van de makers en de website. Stay Sane, Stay Safe heeft met eenvoud, kracht en humor een internationaal en verbindend sneeuwbaleffect weten te creëren. Een impactvol project dat laat zien hoe waardevol de reactieve rol van ontwerpers op de tijdgeest is.”

Dutch Design Awards toont en beloont het beste op het gebied van Nederlands ontwerp. Ze brengt winnaars onder de aandacht bij vakgenoten, pers en het grote publiek. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt een van de hoogtepunten van de jaarlijkse Dutch Design Week.

Buitenreclame

Plaats een reactie