Posteractie landelijk succes

De belangeloos gestarte posteractie ‘Samen Sterk Tegen Corona’ groeide de afgelopen weken in korte tijd uit tot een landelijk succes, met meer dan 1 miljoen verspreide exemplaren.

De basis van het initiatief van de Groningse drukkerij DWC Print is een grote A3 formaat poster: “Deze speciale ‘Samen Sterk Tegen Corona’ poster kent twee kanten. De ene zijde van de poster laat zien dat men hulp aanbiedt voor degenen die het nodig hebben, de andere zijde communiceert juist dat men wel wat hulp kan gebruiken. Omdat het RIVM nadrukkelijk heeft aangegeven sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden, kan men een telefoonnummer invullen op de poster waarop men bereikt kan worden. Zo kan telefonisch worden besproken wat de wensen zijn.” De poster is gratis te bestellen via de website samensterktegencorona.nl.

Het initiatief kon al snel op bijval rekenen: vorige week werden de posters ook verspreid bij de huis-aan-huis kranten van NDC Media in Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland in een oplage van circa 1 miljoen, in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad van DPG Media met een oplage van circa 52.500, en bij de RegioBode (in het gebied tussen Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem en Zutphen) in een oplage van 48.000 exemplaren.

Plaats een reactie