Pokémon produceert recordaantal verzamelkaarten

Het verzamelen van Pokémon-kaarten nam de afgelopen twee jaar een flinke vlucht. De producent schroefde de productie daarom vorig jaar op tot recordhoogte: maar liefst 9 miljard kaarten werden er gedrukt.

In 2021 was het precies 25 jaar geleden dat spelmaker Nintendo de eerste Pokémon-kaarten introduceerde. Door de weer sterk toegenomen belangstelling voor de verzamelkaarten raakten ze op steeds meer verkooppunten uitverkocht en stegen de prijzen.

Verzamelkaarten (beelden: Pokémon)

Om die situatie op te lossen en speculatie tegen te gaan, kondigde Pokémon aan de productie te verhogen. Normaal gesproken werden er gemiddeld 1 tot 2 miljard Pokémon-kaarten per jaar op de markt gebracht. In 2020 werd dat aantal al verhoogd naar 3,7 miljard. Uit cijfers van het bedrijf blijkt nu dat er de afgelopen 12 maanden zo’n 9 miljard kaarten werden geproduceerd.

De actie lijkt te werken, schrijft Fortune, want marktkenners zien de prijzen van de kaartjes weer naar een normaal niveau gaan. Toch kunnen sommige zeldzame exemplaren nog altijd duizenden euro’s opbrengen. Eerder dit jaar bracht een zo’n kaart zelfs 382.000 euro op bij een veiling.

Plaats een reactie