Personaliseren van beautyproducten

Op de Cosmetic Business International trade fair in München toonden verpakkingsspecialisten afgelopen 6 en 7 juni hoe zij schoonheidsproducten kunnen personaliseren.

Merken begrijpen steeds meer van de klant

“Premium schoonheids- and lifestyleproducten zijn niet alleen op hun kwaliteit onderscheidend. Ze gaan ook een blijvende emotionele band aan met de consument. In deze tijden van e-commerce, big data en influencersmarketing, begrijpen merken steeds beter wat kopers willen. Een manier om tegemoet te komen aan wensen van de klant is door een product persoonlijk te maken.” Dit vertelt Stephan Bestehorn, managing partner van de rlc | packaging group.

Mogelijk met offset

Offset biedt de mogelijkheid om verpakkingen aan te vullen en te upgraden met gepersonaliseerde omslagen, labels of toevoegingen op de verpakking zelf. Hierdoor kunnen verpakkingen ook gericht gemaakt worden voor evenementen of online promotie.

Onzichtbare codes

In lijn met de trend naar meer individualisering heeft de verpakkingsproducent rlc | packaging group in de fabriek in Aachen zijn capaciteit voor meer late-stage customisation en coderingen uitgebreid. “Dit is een investering in onze steeds verdergaande specialisering in de schoonheidsindustrie,” zegt Bestehorn. “Zo kunnen we zichtbare en onzichtbare codes meegeven aan de belettering. Onzichtbare digitale ‘vingerafdrukken’ en individuele coderingen maken het mogelijk om merkproducten te personaliseren, op elk denkbaar verpakkingsformaat.”

Verpakkingen

Plaats een reactie