Papierkunst op CODA Paper Art 2021

Het tweejaarlijkse CODA Paper Art in Apeldoorn toont papierkunst, variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Ook dit jaar laat de tentoonstelling weer zien hoeveel verschillende perspectieven en dimensies er zijn in papierkunst, hoe grenzen worden verlegd en hoe nieuwe technieken en digitalisering door de makers ingezet worden om hun werk te realiseren.

De kunstwerken in deze tentoonstelling zijn gemaakt door 49 kunstenaars uit binnen- en buitenland waarbij CODA Paper Art niet alleen plaats biedt aan gevestigde kunstenaars, maar ook een podium geeft aan het werk van startende makers en ontwerpers. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst. Evenals in voorafgaande edities heeft een aantal kunstenaars speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt.

Kunstwerken van papier in Apeldoorn

CODA biedt tijdens Paper Art een uitgebreid programma met activiteiten in CODA, buiten en online. Tour de Papier brengt je op de fiets op bijzondere plekken die vertellen over de papiergeschiedenis van de Veluwe. In de tentoonstelling ontdek je met audioverhalen acht kunstwerken door de ogen van bezoekers. In CODA Atelier wordt gedurende de tentoonstelling gezamenlijk gewerkt aan een nieuw kunstwerk: een steeds groter wordend werk van, voor en door bezoekers van CODA Paper Art. Tijdens workshops en masterclasses ontdekken bezoekers in CODA ExperienceLab nieuwe technieken en apparatuur; van bio- en fashiondesign tot lasersnijden en 3D printen.

De catalogus met informatie over de kunstwerken en de kunstenaars is te koop in CODA Winkel. Hier koop je ook This is (not) about paper; een boekje vol inspiratie, experimenten, uitdagingen en creatieve opdrachten.

  • Meer informatie:

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Goed dat PrintPakt ook interesse wekt voor deze tentoonstelling in het Coda museum in Apeldoorn. De streek rond Apeldoorn staat bekend als de bakermat van de Nederlandse papierindustrie in het begin van de vorige eeuw. Het museum heeft ook sterke banden met de papier- en verpakkingsindustrie. Liefhebbers van papier, kunst en kunstnijverheid kunnen hier genieten van de mooie collectie kunstwerken en papierexperimenten. Ook voor grafische ontwerpers is er veel inspiratie op te doen. Als je toch in het Coda bent moet je beslist ook de gemeentebibliotheek (in hetzelfde complex) bezoeken waar vele alfabetten in papier zijn te bewonderen. Fantastische stukturen en installaties die bovendien de akoestiek verbeteren. Heb je tijd over ga dan ook naar het papiermuseum “De Middelste Molen” in Loenen. De oudste door waterkracht aangedreven papiermachine staat daar.
    Zoals de sportslogan ons adviseert: Just Do It!

Plaats een reactie