Paper City op DDW 2019

Tijdens Dutch Design Week (DDW) presenteert brancheplatform Papierenkarton.nl in samenwerking met KVGO, CBA (golfkartonsector), PRN (papierrecycling) en VNP (papier- en kartonfabrieken) de veelzijdigheid en duurzaamheid van papier en karton. Nabij Strijp S, het creatieve hart van DDW, zal in het TAC-gebouw ‘de papieren stad van de toekomst’ verrijzen.

De vormgeving van Paper City is in handen van vier alumni van ArtEZ hogeschool voor de kunsten: Wietske Flederus, Maloe Brinkman, Kim Waterlander en Marjanne Kuipers. Zij krijgen in het TAC-gebouw 100 vierkante meter ter beschikking om in de negen dagen die DDW duurt hun papieren stad te creëren. Om zich voor te bereiden op deze uitdaging bezocht het viertal de afgelopen maanden onder andere een papierfabriek, een kartonfabriek, een drukkerij en een papierrecyclingbedrijf.

De grenzen van papier opzoeken

“Met papier als medium, worden de systemen, architectuur en de infrastructuur van het stedelijk landschap onderzocht. Parallel aan de expositie zullen er workshops en lezingen plaatsvinden die de bezoekers uitnodigen om te experimenteren en de grenzen van papier op te zoeken. De expositie, de workshops en de lezingen zullen focussen op systemen, modellen en structuren die zich afspelen op zowel kleine en grote schalen binnen de speculatieve Paper City.”

Op het programma staat onder andere het seminar Design for Recycling op 23 oktober, georganiseerd door Stichting Papier Recycling Nederland (PRN).

Hoe die stad eruitziet blijft nog even een verrassing: “Een ding weten we wel zeker: het wordt een groot spektakel.”

Plaats een reactie