Kiezen voor slechts één kanaal is bij campagnes geen optie meer.

 

Als marketeer of communicatiemanager zet je verschillende kanalen tegelijk in en daarbij houd je goed in de gaten hoe deze kanalen elkaar versterken. Drukwerk is een onmisbaar stuk van de puzzel.

PP-nummer-7

Wat vindt Merthus Bezemer?

“Creativiteit en omnichannelmarketing is voor onze klanten essentieel, waarbij print een belangrijk onderdeel zal blijven uitmaken van de communicatiemix.”

merthus-bezemer

“Geloof heilig in combinatie print en digitaal”

 

Merthus Bezemer is CEO van de Floramedia Groep in Westzaan. Inclusief Nederland telt Floramedia negen marketing & sales organisaties in Europa. Bij de groep werken circa 240 mensen.

“Wij zijn het communicatiebedrijf voor de groene markt. We helpen met de inzet van al onze creativiteit food en non-food retailers, telers en kwekers, groen leveranciers en aanverwanten producenten met onderscheidende communicatie concepten. Denk aan informatieve plant content, moderne multimedia oplossingen en kwalitatieve print producten. Printen doen we al meer dan tachtig jaar, waarbij het bedrijf, net zoals onze klanten, in de loop der jaren uiteraard veel veranderingen ondergingen. Een modern bedrijf als Floramedia zet in op hoogwaardige marketing en communicatie voor een duidelijk afgebakende markt.

Onze klanten ontwikkelen succesvolle campagnes om hun producten te promoten. ‘Kom in de kas’ bijvoorbeeld is een jaarlijks terugkerend publieksevenement dat omlijst wordt met spectaculaire acties die duizenden mensen weten te boeien. Dat succes is mede te danken aan de eenduidigheid van de producten die telers en kwekers afleveren. Die eenduidigheid zie ik niet terug bij de grafische industrie. Ter voorkoming van misverstanden: dat is geen verwijt, maar een constatering. Omdat we als branche zulke uiteenlopende diensten en producten aanbieden is het lastig een branchebrede campagne op te zetten ter promotie van print.

Met een campagne wil je vooral de opdrachtgevers bereiken: de uitgevers, ontwerpers en marketeers. Ook dat is een diffuse doelgroep. Toch ben ik een voorstander van een branchebrede campagne zoals Print Pakt. We maken veel moois en willen dat graag laten zien. Denk in ons geval aan verpakkingen, maar ook aan cappers, labels en point of sale materiaal. Samen met apps, websites en bijvoorbeeld infographics brengen we die producten op papier en digitaal tot leven. Creativiteit en omnichannel marketing is voor onze klanten essentieel, waarbij print een belangrijk onderdeel zal blijven uitmaken van de communicatiemix. Ik geloof heilig in het succes van deze combinatie.”

Merthus Bezemer, Floramedia, Westzaan