De return on investment van een print-campagne was altijd al meetbaar.

Via call-to-actions of door simpelweg omzetresultaten te vergelijken. In de wereld van de folders is dit een beproefde methode.

Over de effectiviteit van folders bestaat dan ook weinig discussie. Dankzij online-toepassingen in combinatie met QR-codes en tags is de meetbaarheid nog verder toegenomen.

Er zijn ook andere, even oude als beproefde communicatiemiddelen met een bewezen return on investment. Wat te denken van de zakelijke kalender?

PP-nummer-6

Kalenders vind je vooral terug in de zakelijke markt. Denk aan transportbedrijven, technische bedrijven, aan de offshore maar ook aan dienstverlenende bedrijven. Overal waar mensen vooruit moeten plannen hangen kalenders aan de muur. Dat kan een kwartaal zijn, een half jaar of zelfs een jaar vooruit.

Zakelijke kalenders worden in de huisstijl ontworpen. Ze trekken aandacht aan de muur. Zo’n kalender met je bedrijfsnaam en je logo is niet alleen een nuttig marketinginstrument, maar ook nog eens een ware blikvanger. Tegen een relatief bescheiden budget hang je een jaar lang pal voor de neus van je klant. Noem eens een marketinginstrument dat dit tegen dezelfde lage kosten voor elkaar weet te krijgen.