Opnieuw ‘Bookstore Day’ in Nederland

Op zaterdag 12 september 2020 vindt alsnog de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. Volgens de organisatie doen in totaal zo’n honderdvijftig zelfstandige boekwinkels door het hele land mee aan het evenement waarbij lezers en boekenkopers de lokale boekhandel vieren.

Sinds het ontstaan van de Nederlandse Bookstore Day, in april 2017, is deze dag uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel, schrijft CPNB. “In de afgelopen maanden, waarin velen noodgedwongen thuis zaten, is juist die boekhandel van grote waarde gebleken. Hier vond je boeken om de tijd te doden of je angst te bezweren, om in te vluchten of bij weg te dromen. Vaak ook bleef de onafhankelijke boekwinkel open – met afhaalloket of fietskoerier.”

Vanwege de anderhalvemetermaatregel zal Bookstore Day 2020, die aanvankelijk op 16 mei zou plaatsvinden, er iets anders uitzien: “Maar nog altijd worden er op 12 september zeer uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Alleen op deze dag zijn speciale uitgaves, in prijs verlaagde titels en andere exclusieve boeken te verkrijgen. Ook zullen auteurs, dichters, illustratoren, kookboeken- en kinderboekenschrijvers de boekhandels aandoen.”

Boeken

Plaats een reactie