Ook Pokémon Go voor boeken is succesvol

De Facebookgroep ‘Chasseur de livres’, waarbij leden boeken moeten verstoppen ergens te lande en dat aankondigen op de pagina, heeft twee weken na de start al 47.000 leden.

Dat is te lezen in de Belgische krant ‘De Standaard’.

“Het begon met de jaarlijkse opkuis bij de Henegouwse Aveline Grégoire thuis. ‘Toen ik mijn boekenkast opendeed, merkte ik dat ze te veel uitpuilde om nog deftig te kunnen sorteren’, zegt Grégoire. ‘Ik besefte dat er een paar boeken weg moesten. Maar in verkopen had ik geen zin, ik wou ze veel liever weggeven.’16_08_pokemon

‘Tijdens het spelen van Pokémon Go met mijn kinderen kwam ik op het idee om bij willekeurige Pokéstops boeken te leggen, in de hoop dat anderen ze zouden vinden. Maar ik realiseerde me  snel dat het niet veel zin had om dat helemaal alleen te doen. Zo is de Facebookgroep geboren.’

‘Blijkbaar houden mensen wel van het idee. De bedoeling is om een boek ergens te leggen met een woordje uitleg erbij, daar dan een foto van te trekken en op de Facebookpagina te posten met stad en eventueel een aanknopingspunt erbij. En dan mag de rest ernaar gaan zoeken. Vaak worden de boeken ook per ongeluk gevonden, wat dan weer nieuwe leden aantrekt. Dat mensen het per ongeluk vinden, vind ik nog het leukste aspect.’

Plaats een reactie