Online portal over circulair verpakken en recycling van papier en karton

Met de groeiende populariteit van papier en karton als materiaal voor verpakkingen, stijgt ook het aantal vragen over het duurzame gebruik ervan. De nieuwe website papiercirculair.nl helpt die vragen te beantwoorden.

Ondernemers verpakken hun producten steeds meer in duurzame verpakkingen: vaak kiezen zij voor papier en karton. “Niet gek, want papier en karton zijn dé materialen voor een maatschappij waarin afval niet bestaat”, aldus de initiatiefnemers VNP en PRN.

Maar: “Is een kartonnen verpakking die is voorzien van laminaat recyclebaar?” En: “Mag mijn verpakking bij het oudpapier?” Met PapierCirculair.nl beantwoorden de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) en Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) dergelijke vragen en bieden zij het bedrijfsleven handvatten voor verdere verduurzaming van verpakkingen. “Samen zorgen we voor het verder sluiten van de papierkringloop met steeds meer circulaire papieren en kartonnen verpakkingen. De circulaire samenleving in optima forma!”

Verpakkingen

Plaats een reactie