Online event: De kunst van het boekomslag

Ontwerpers, uitgevers en schrijvers stoppen veel tijd in het creëren van aantrekkelijke omslagen. Een geslaagde omslag kan een boek maken of breken, lezers verleiden tot een aankoop of ze juist afstoten. Wat is anno 2020 een goede cover?

Tijdens het event ‘De kunst van het boekomslag’ (op woensdag 2 december) wordt er gekeken naar de huidige staat van het vak. Welke ontwikkelingen zien we in het veld? Wat zijn de uitdagingen? Wat is de kunst van het boekomslag?

In het boek The Look of the Book: Jackets, Covers, and Art at the Edges of Literatures buigen literatuurwetenschapper David Alworth en ontwerper Peter Mendelsund zich over de geschiedenis, betekenis en toekomst van boekomslagen. Tijdens het event vertellen ze over hun boek en gaan ze in gesprek met ontwerpers, studenten, boekhandelaren en andere professionals uit het boekenvak.

Andere bevestigde gasten zijn onder meer grafisch ontwerper Bart Rouwhorst, Lisa Kuitert (hoogleraar Boekwetenschap UvA), Jaap Biemans (prijswinnend ontwerper van o.a. covers Volkskrant Magazine) en uitgever Menno Hartman (Van Oorschot).

‘De kunst van het boekomslag’ wordt georganiseerd door Jesse van Amelsvoort en Ron van Roon, met ondersteuning van de BNO, de Onderzoeksschool Literatuurwetenschap (OSL) en het Pictoright Fonds. Het (deels Engelstalige) programma is online bij te wonen, op woensdag 2 december van 14 tot 17 uur.

Aanmelden: klik hier.

Boeken

Plaats een reactie