Oekraïense boeken voor kinderen in vluchtopvang

Het Boekraїne-project (onderdeel van de stichting On My Way UA) begint met het leveren van 8.000 boeken voor Oekraïense kinderen in hun moedertaal. “We hebben het over kinderen van 4 tot 14 jaar die in opvangcentra voor vluchtelingen wonen”.

“Lezen in de moedertaal is nu belangrijk voor Oekraïense kinderen in Nederland, zodat ze zich verbonden voelen met hun thuisland en ook hun leesvaardigheid en onderwijs kunnen ontwikkelen”, leggen de initiatiefnemers uit.

(beeld: Boekraïne project)

Stichting On My Way UA is een community van vrijwilligers die van en naar de Oekraïense grens rijden. Voor het Boekraïne-project kopen zij boeken in Oekraïne en nemen die mee naar Nederland. “Dit alles gebeurt dankzij de steun van vrijwilligers, de Oekraïense ambassade, ​gemeenten van verschillende provincies en donaties van de Rabobank. “

(beeld: Boekraïne project)

De partij boeken is bestemd voor opvanghuizen in de regio’s Leiden/Haaglanden, Amsterdam/Amstelland, Rotterdam en Utrecht. “In maart begint het inpakken en daarna volgt het bezorgen van de boeken op de adressen waar ze nodig zijn.”

Meer informatie, foto’s en video’s over het Boekraïne project vind je op de bijbehorende Facebook-pagina.

Boeken

Plaats een reactie