Nominaties voor Dutch Design Awards 2020

Elk jaar worden tijdens Dutch Design Week in Eindhoven de Dutch Design Awards uitgereikt. In de categorie ‘Communication’ is ook ‘ENTER ENTER’ genomineerd: een projectruimte in Amsterdam, gewijd aan ‘de kunst van het boek’.

Enter Enter is een non-profit locatie in Amsterdam die wordt gehost door RomaPublications (Roger Willems), Fw:Books (Hans Gremmen) en Premiss (John Simons). “Centraal staan projecten en samenwerkingen die het medium belichten, vieren, onderzoeken en ter discussie stellen. Samen met uitgevers, ontwerpers, auteurs, drukkers en anderen die betrokken zijn bij onafhankelijke kunstboeken, worden tentoonstellingen ontworpen, bijeenkomsten georganiseerd en projecten geïnitieerd. Alles om een actieve bijdrage te leveren aan het klimaat rondom grafisch ontwerp en boeken.”

De deskundige design-jury van DDA is enthousiast: “Enter Enter brengt kunst, grafisch ontwerp, ambacht en oeuvres op een geheel eigen en open manier samen. Daarmee appelleert het niet alleen aan een grote behoefte in een vakgebied waar we het ambacht van grafisch ontwerp en in het bijzonder het boek steeds minder belicht zien, maar is het ook een krachtig persoonlijk initiatief. Enter Enter’s missie is duidelijk, de aanpak onderzoekend en kritisch. De kracht van de fysieke ruimte, de bewust brede programmering en de discipline-overstijgende samenwerking zonder eigen gewin zijn een positieve verrijking van het huidige landschap in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Enter Enter komt recht uit het hart.”

Dutch Design Week 2020 en dus ook de uitreiking van de Dutch Design Awards vinden dit jaar in verband met de coronacrisis volledig virtueel plaats.

(foto’s: Enter Enter)

Boeken

Plaats een reactie