Nog eens 80.000 tijdschriften online doorzoekbaar

Er zijn meer dan 80.000 nieuwe tijdschriften toegevoegd aan Delpher, het digitale archief van Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Het aantal online doorzoekbare tijdschrifttitels in Delpher is nu bijna verdubbeld, van 470 naar 840.

Van bijvoorbeeld het Stadsarchief Rotterdam zijn nu voetbalbladen te vinden zoals De Feijenoorder, De Spartaan en het Cluborgaan der Rotterdamsche Voetbal- en Athletiekvereniging “Excelsior”. Uit Vlaanderen zijn bladen over literatuur, poëzie en letterkunde toegevoegd, zoals de Biekorf en het Jaarboek van de Scalden.

‘Avia’ uit 1911

Nieuwe vrouwentijdschriften van het Atria zijn toegevoegd zoals Huishouding van nu en van de KB het Maandblad der Vereeniging voor Verbetering van Vrouwenkleeding. Het Spoorwegmuseum leverde De Locomotief en de KB Avia en Vliegwereld. Via Wageningen University & Research zijn tijdschriften over tuinbouw en tuinarchitectuur toegevoegd, zoals Onze tuinen : geïllustreerd weekblad voor amateur tuiniers.

Delpher is ontwikkeld en wordt beheerd door de KB, die daartoe samenwerkt met diverse bibliotheken en instellingen. Alle gedigitaliseerde tijdschriften, boeken en kranten zijn online doorzoekbaar, het materiaal vanaf 1940 is vanwege de auteursrechten alleen te bekijken op de computers in het KB-gebouw.

  • Bron:

Plaats een reactie