Nieuwe weekkrant: BredaVandaag ook op papier

Begin juni maakt de nieuwssite BredaVandaag de overstap naar papier. Voortaan verschijnt de titel ook als weekkrant. Die wordt lokaal huis-aan-huis verspreid en ligt op zo’n honderd pakmeepunten in de stad en omliggende dorpen.

De weekkrant is volgens Uitgeverij De Bode bij uitstek hét medium waarmee alle inwoners van de gemeente bereikt worden en waarmee ze op de hoogte worden gehouden van wat er in hun eigen buurt gebeurt. “We kiezen nu voor één sterk merk waarmee we de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaan en waarmee we iedere Bredanaar kunnen bereiken. Dagelijks online, en iedere week op papier.”

Ook op papier

De uitgever belooft een eigentijdse, moderne weekkrant die nauw aansluit bij de nieuwssite: “In BredaVandaag maken wij het (inter)nationale nieuws lokaal en brengen we de mooiste, opvallendste en boeiendste verhalen uit jouw buurt naar je deurmat.”

Kranten

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Opvallend nieuws als een Nederlands digitaal medium ook op papier gaat verschijnen. Mijn lokale krant “Soester Courant” verschijnt ook slechts 1 keer per week maar heeft grote moeite om overeind te blijven. De betaalde uitgave kent ook een gratis weekuitgave “Soest Nu” met een extreem kleine omvang en een soms storende verwijzing naar de betaalde uitgave. Soest Nu werd destijds overgenomen van de toenmalige Persgroep en de uitgever BDU-media roept nu haar lezers van beide Soester uitgaven op om geld te doneren zodat de krantenuitgever niet kopje ondergaat. De coronacrisis is natuurlijk een extra zorg voor de – op advertenties leunende – HaH-bladen. In deze crisis een gedrukte uitgave uitbrengen vergt flink wat lef, vermoed ik. Graag meer van dit soort positieve berichten.

Plaats een reactie