Nieuwe verzamelplaatjesactie van AH: insecten

Supermarktketen Albert Heijn kent een lange geschiedenis op het gebied van populaire educatieve spaaracties, waarbij creatief en interactief drukwerk steeds een centrale rol speelt. Deze week start een nieuwe campagne, ditmaal rond insecten. De actie omvat spaarkaartjes, een verzamelalbum, een AR-app en plaktattoos.

Onderdeel van de spaarcampagne, die in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center wordt gevoerd, is een educatief verzamelalbum. Daarin nemen boeren en verschillende biologen, waaronder dr. Freek Vonk, de verzamelaar mee op insectensafari. Het album staat boordevol informatie over veertig verschillende insecten, hun kenmerken, natuurlijke leefomgeving en belang, bijvoorbeeld voor onze voedselvoorziening. In de bijbehorende Insecten app komen alle insecten in detail tot leven door middel van augmented reality.

 

Insectenplaatjesverzamelactie
Insectenplaatjesverzamelactie

Nationale Bijentelling

Naturalis, Albert Heijn en dr. Freek Vonk roepen bovendien iedereen op om mee te tellen tijdens de Nationale Bijentelling in het weekend van 13 en 14 april: “Hoe meer we over bijen en hommels weten, hoe beter we ze kunnen helpen. En dat is nodig, want de 360 soorten bijen en hommels die in Nederland leven zijn kwetsbaar en hebben het zwaar. De helft van alle soorten is bedreigd. Daarom is het voor de natuur en landbouw inmiddels belangrijk om meer rekening met ze te houden.”

Plaatjes verzamelen

In de afgelopen jaren lanceerde de supermarktketen al verzamelacties met ‘Dino Plaatjes’, ‘Reis door de Ruimte’, ‘Ontdek de wondere wereld’, ‘Tech is te Gek’ en ‘Moestuintjes’. Begin dit jaar was er ook de voetbalplaatjes-actie.

  • Bron:

Reacties

  1. penez monique

    vandaag naar ah shoppingcenter kuurne geweest er bleven nog 2 insekten over ook geen kleefboekjes meer en de aktie is maar van deze week maandag gestart dat maakt mij een beetje triestig (voor kleinkindje) heb ze gereserveerd….. hopend op geluk dank.

  2. Thérèse

    Leuk doen samen

Plaats een reactie