Nieuwe Bosatlas, over weer en klimaat

Het KNMI brengt in samenwerking met uitgeverij Noordhoff de Bosatlas van weer en klimaat uit. Helga van Leur, meteoroloog en ambassadeur voor klimaat, duurzaamheid en gedrag, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

De nieuwe Bosatlas laat zien hoe ons weer de afgelopen decennia is veranderd en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden: “Wanneer je het gemiddelde weer van 1991-2020 vergelijkt met het gemiddelde weer van 1961-1990, zie je dat het Nederlandse klimaat aan het veranderen is. Deze nieuwe editie van de Bosatlas laat dit zien in honderden kaarten, grafieken en infographics.”

Overhandiging van de eerste Bosatlas door Gerard van der Steenhoven aan Helga van Leur.

In deze Bosatlas is ook aandacht voor (extreem) weer en klimaatverandering in Nederland én Caribisch Nederland. “Inclusief de actuele effecten ervan en de gevolgen op de langere termijn als het tij niet keert. Of juist wel. Maar ook gaat de atlas in op de basis: hoe wordt het dagelijkse weer verwacht, hoe was het weer een paar eeuwen terug, wat is een hogedrukgebied en welke wolken betekenen wat?”

Boeken

Plaats een reactie