Nieuwe betaalde krant naast gratis huis-aan-huis editie

Uitgeverij Brugmedia in Kampen brengt per 1 januari 2021 een nieuwe krant op papier uit. De Stadskoerier Extra wordt een betaalde abonnementskrant, naast de bestaande gratis huis-aan-huiskrant in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

De Stadskoerier gaat uit twee edities bestaan: een huis-aan-huiskrant en een abonnementskrant. De nieuwe Stadskoerier Extra brengt meer lokaal nieuws uit het hart van de samenleving dat lezers nergens anders vinden, belooft de uitgever: “Dagelijks verzamelen, onderzoeken en analyseren onze journalisten informatie. Het resultaat leest u wekelijks terug in de extra dikke krant en dagelijks online op de nieuwssite.”

“Halverwege mei 2020 stond de directie van De Stadskoerier voor een belangrijke keuze door teruglopende advertentie opbrengsten; bezuinigen of juist investeren in de redactionele inhoud van de krant”, schrijft de krant. “In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is nieuws niet gratis. Dankzij een kleine bijdrage van u als lezer kan De Stadskoerier blijven bestaan.”

De Stadskoerier blijft als basiskrant gewoon bestaan, met daarin advertenties, gemeentenieuws en wat lokaal nieuws: ‘En je leest héél kort de artikelen die je mist, omdat je nog geen lid bent van De Stadskoerier Extra.”

Kranten

Plaats een reactie