Nieuwe atlas voor Nederlandse onderwijs

Begin deze maand bracht uitgeverij ThiemeMeulenhoff de eerste editie van Alcarta uit. Met deze nieuwe, 296 pagina’s dikke atlas beschikken Nederlandse scholen nu over een alternatief voor de Grote Bosatlas.

Maarten Boddaert is initiatiefnemer van Alcarta. Hij zag veel verbetermogelijkheden voor een nieuwe atlas: “Een atlas is geen willekeurige verzameling van kaarten. Je vertelt er een geografisch verhaal mee. Wij hebben gezorgd voor een logische volgorde van de ruim 700 kaarten. Daarnaast is alle informatie intuïtief en eenvoudig te vinden dankzij een speciaal ontworpen kleuren- en symbolensysteem.”

Atlas op papier en online

Naast de gedrukte versie is Alcarta ook volledig online beschikbaar. Iedereen kan hier alle kaarten uit de atlas gratis bekijken. De kaarten worden regelmatig voorzien van aanvullende actuele content. Pieter Fock, portfoliomanager bij ThiemeMeulenhoff: “Elke kaart uit Alcarta hebben wij gekoppeld aan Google Earth. Doordat leerlingen de kaarten in Google Earth kunnen bekijken, gaat alle informatie voor hen nog meer leven.

ThiemeMeulenhoff wil het monopolie van de Grote Bosatlas in de schoolatlassenmarkt breken. Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van De Grote Bosatlas en vierde vorig jaar het 140 jarig jubileum. Daarbij werd ook de allereerste volledig digitale uitgave van de 55ste editie van het naslagwerk gepresenteerd.

Boeken

Plaats een reactie