Nieuw lespakket over papier en karton

Papierenkarton.nl heeft een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool geïntroduceerd. Zo maken zij kennis met het circulaire materiaal van nu en straks: papier en karton.

In vier vrolijke, leerzame films neemt Anne Appelo (foto), bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King, de jonge kijkers mee door de papier- en kartonsector. “Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag.”

De papier en karton quiz

“Daarnaast is er volop ruimte voor fun: onderdeel van het lespakket is een flink aantal creatieve opdrachten, waarbij de leerlingen hun fantasie met behulp van papier en karton de vrije loop laten. Ze maken kleding van papier, fabriceren een maquette van hun kamer of ontwerpen hun eigen papierdier.”

De initiatiefnemers zeggen met het lespakket ieder schooljaar naar verwachting zevenduizend docenten en bijna tweehonderdduizend leerlingen te bereiken: “Gebruik van het pakket is gratis. We hopen de kinderen bewust te maken van de duurzame eigenschappen van papier en karton én laten zien wat zij zelf kunnen bijdragen aan een groene samenleving.”

Plaats een reactie