Nederlandse Boekhandelsprijs voor tiende keer uitgereikt

De roman De onzichtbaren van Frank Nellen (Uitgeverij Hollands Diep) heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2024 gewonnen. Deze jaarlijkse prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland. Zij bekronen een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient.

De onzichtbaren is een monumentale roman over vrijheid en onderdrukking, en over hoe de grote buitenwereld kleine levens kan vermalen. Dit alles tegen het decor van de al roestige Sovjet-Unie in de jaren tachtig en het uiteenvallen van het wereldrijk in het decennium erna.

De winnaar van de Nederlandse Boekhandelsprijs ontvangt een landelijke advertentiecampagne via een aantal dagbladen. Lezerscommunity Hebban zet bovendien een promotiecampagne ter waarde van € 2500 in. Van het boek verschijnt ook een speciale luxe Boekhandelsprijs-editie.

Daarnaast maakt Olivia Ettema een speciale linosnede, gebaseerd op het winnende boek. Uit voorgaande edities is gebleken dat de prijs een grote stap is op weg naar vertalingen. Ook is de kans groot dat het winnende boek in de Bestseller-60 lijst komt.

De Nederlandse Boekhandelsprijs is in 2014 in het leven geroepen om, in navolging van vele andere landen, ook in Nederland een grootse erkenning vanuit het boekenvak voor een nog relatief onbekend boek te realiseren. De verkiezing van de Nederlandse Boekhandelsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door CB – Centraal Boekhuis, Culemborg en ondersteund door lezerscommunity Hebban.

Boeken

Plaats een reactie