‘Mysterieus’ boekomslag gekozen tot mooiste van 2021

De roman ‘Noem geen namen‘ van Astrid Sy heeft met meer dan 20 procent van de stemmen de verkiezing van Mooiste Boekomslag 2021 gewonnen. Een ‘mysterieus’ omslag, dat aanzet tot lezen.

Het winnende omslag is met de hand getekend door Mark Janssen en daarna vormgegeven door Nanja Toebak. Op nummer twee eindigde ‘In mijn mand‘ van schrijfster Lieke Marsman, ontworpen door Janine Hendriks, naar een idee van Lieke Marsman. De derde plek is voor ‘Noord‘ van Marieke ten Berge en Jesse Goossens, geïllustreerd door Marieke ten Berge en ontworpen door Marc Suvaal.

De Top-3 van 2021

Het Mooiste Boekomslag 2021 is alweer de tiende editie van deze door Libris georganiseerde publieksprijs. Lezers mogen kiezen uit een shortlist van twintig titels of kunnen zelf een boek nomineren. In totaal stemden ruim 3.100 lezers via Libris.nl op hun favoriete omslag.

Mysterieus omslag zet aan tot lezen

Suzan Roos-Bergwerf was een van de stemmers die voor ‘Noem geen namen‘ koos. Zij heeft met haar inzending de boekenbon van 50 euro gewonnen. Over het winnende omslag zegt ze: “Mysterieus, duister maar toch ook licht. Het prikkelt me en zorgt ervoor dat ik het boek wil lezen.”

Boeken

Plaats een reactie