Mooiste Boekomslag 2018 is ‘Het mysterie van niks’

De Mooiste Boekomslag van 2018 is de omslag van Het mysterie van niks en oneindig veel snot van Jan Paul Schutten, ontworpen door Suzanne Nuis en met illustraties van Floor Rieder.

Mooiste Boekomslag van 2018

Eind 2018 organiseerde Libris voor de zevende keer de verkiezing van het Mooiste Boekomslag. De Libris-boekhandels maakten een voorselectie van 20 boeken. Iedereen mocht één van deze boeken selecteren, of een eigen favoriete boek insturen. In totaal brachten ruim 1400 lezers via de website van Libris hun stem uit.

Een van de lezers die een stem op het winnende omslag van 2018 uitbracht verklaarde haar keuze als volgt: “Floor Rieder maakte al bij twee eerdere boeken van Jan Paul Schutten prachtige illustraties, zowel voor het omslag als het binnenwerk. Ik dacht dat ze niet mooier konden, maar ik had het mis! Met die donkere achtergrondkleur op het omslag van ‘Het mysterie van niks’, komt haar vakmanschap nog beter tot zijn recht.” Illustratrice Floor Rieder was ook in 2014, 2016 en 2017 bij het winnende boekomslag betrokken.

Op nummer twee eindigde Yotam Ottolenghi’s Simpel ontworpen door Here Design. De derde plek is voor Pachinko van Min Jin Lee ontworpen door DPS Design & Prepress Studio.

Boeken

Plaats een reactie