Modeketen kiest voor papieren verzendverpakkingen

Modeketen H&M verstuurt online bestellingen in Nederland niet langer in plastic maar voortaan in FSC-gecertificeerde papieren verpakkingen.

Door de plastic zak te vervangen door recyclebaar papier zet H&M een stap in het verminderen van plastic afval. Dat is in lijn met de doelstelling van de H&M-groep: alle verpakkingen tegen 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

Gemakkelijk te recyclen

Annet Feenstra, sustainability manager H&M Nederland, legt uit: “Om ervoor te zorgen dat aankopen in goede staat bij onze klanten aankomen, hebben we gezocht naar een duurzamere papiersoort die stevig genoeg is. Het papier heeft geen coating en is daarom gemakkelijk te recyclen. En bij het transport wordt er zo min mogelijk ruimte ingenomen. De meeste producten zijn nog wel verpakt in een plastic binnenzak, omdat deze om veiligheids- en hygiëneredenen tijdens het transport vanuit de leverancier nog vaak gebruikt moeten worden. We werken eraan om ook hier zo snel mogelijk een duurzamer alternatief voor te vinden. De papieren verpakkingen kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor het retourneren van producten.”

Online bestellingen verduurzamen

H&M Nederland introduceerde in 2019 al de levering per fietskoerier om de bezorging van online bestellingen te verduurzamen. Sinds februari 2021 biedt de modeketen ook de leveringsoptie via Budbee, om zo begin 2022 100 procent van de bezorging ‘fossielvrij’ te maken.

  • Meer informatie:
Verpakkingen

Plaats een reactie