Miljoenen kerstkaarten via webshops

Voor het maken, bestellen en versturen van kerstkaarten worden deze maand op grote schaal webshops ingeschakeld. “Op meer dan de helft van alle kerstkaarten plaatsen we een eigen foto”, stelt Greetz vast.

Uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz – naar eigen zeggen ‘marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten’ – bestellen we bijna 10 procent meer kerstkaarten dan het jaar ervoor: “De postbodes hebben het druk. Wie kerstkaarten verstuurde, bestelde er gemiddeld 8.”

Onderzoek door Kaartje2go

Ook Kaartje2go.nl – ‘de grootste kaartenwebshop van Nederland’ – deed eigen kerstkaartenonderzoek. Het blijkt dat met name vrouwen de kaartjes versturen: bij Kaartjes2go is slechts 16 procent van de kerstkaart-bestellers man, bij Greetz is dat 22 procent.

Onderzoek door Greetz

Drenthe is volgens het Greetz-onderzoek dit jaar opnieuw de provincie die de meeste kerstkaarten per inwoner ontvangt: “Zeeland komt binnen op de tweede plek en Groningen blijft op de derde plaats zitten.” Volgens Kaartje2go ligt de verdeling iets anders. Daar luidt de top 3: Flevoland, Drenthe, Zeeland.

De provincie waar de deurmatten het minst bezaaid liggen is Zuid-Holland, volgens Kaartje2go. Maar bij Greetz staat Overijssel als de provincie met veruit de minste kerstkaarten onderaan.

Wenskaarten

Plaats een reactie