‘Met post val je wél op’

2,2 minuten volle aandacht voor je reclameboodschap: een sprookje? “Werkelijkheid”, zegt PostLab. Marketeers kunnen voortaan terecht bij dit nieuwe initiatief van PostNL.

“Onderzoek laat zien dat post opvallend meer aandacht krijgt dan bijvoorbeeld banners, een e-mail of een social advertentie. Bovendien zorgt post voor een hogere conversie en onthouden consumenten je boodschap langer”, vertelt Maartje Silvius, Manager Marketing PostNL aan vakblad Marketing Tribune. “Daarmee biedt direct mail veel kansen. Maar nog niet iedereen heeft die ontdekt. Zonde, want we zien gemiddeld 6.000 tot 10.000 reclameboodschappen per dag. Met post val je dan wel op.”

Dat marketeers hun weg naar direct mail niet altijd weten te vinden, komt onder andere door aannames. Dat het duur zou zijn, bijvoorbeeld, aldus Maartje Silvius: “Maar als je de ROI van een direct mailcampagne doorrekent, zie je dat het de investering meer dan waard is. De conversie op een direct mail is maar liefst gemiddeld 17%.”

Silvius: “Door onze inzichten op het gebied van data en neuro-onderzoek weten we goed wat er bij post wel en niet werkt. Die kennis delen we graag om je campagne zo winstgevend mogelijk te maken. Samen met ons netwerk van vakspecialisten maken we er een 1-op-1-sessie van waarna je niet kunt wachten om de direct mail terug te zien op je deurmat.”

Direct Mail

Plaats een reactie