‘Mensen lezen longreads liever op papier dan digitaal’

Fosfor, het platform voor digitale journalistieke longreads gaat alle nieuwe verhalen ook ‘ouderwets’ op papier uitbrengen. “Veel van onze gebruikers lezen ze toch liever op papier.”

Fosfor begon in 2013 als app waarin gebruikers digitale longreads (een tussenvorm van een artikel en een boek) konden kopen en lezen. Kosten: 4 euro per stuk.

In 2015 werd het platform uitgebreid met een responsive webapplicatie en werd het huidige abonnementssysteem ingevoerd. Voor 40 euro per jaar krijgen leden maandelijks een originele longread, wekelijks een ‘classic’ en toegang tot vele journalistieke e-boeken.

Fosfor kreeg twee keer financiële steun van het Stimuleringsfonds. De looptijd van de tweede subsidieronde is inmiddels voorbij, en mede-oprichter Jeroen van Bergeijk is trots op wat Fosfor heeft verwezenlijkt.

“We hebben mede de longread op de kaart gezet. Fosfor is een sterke naam geworden met een hoge gunfactor. En we hebben bewezen in korte tijd veel lange journalistieke verhalen te kunnen publiceren.”

Boeken Kranten Tijdschriften

Plaats een reactie