Meer uitnodigingskaarten voor feestjes

Nederland verstuurt weer massaal uitnodigingskaarten voor feestjes, stelt Kaartje2go vast. “In het eerste kwartaal van 2022 is er een stijging van maar liefst 968 procent ten opzichte van 2021.”

“Een nieuwe trend in het versturen van uitnodigingskaarten zijn feestjes met een bourgondisch thema”, zegt Amber Brand van kaartenwebshop Kaartje2go. “Uit de data blijkt dat we in heel Nederland het liefst een gezellig etentje organiseren. In Zeeland worden de meeste feestjes met een bourgondisch thema georganiseerd. De grootste lekkerbekken wonen in Limburg, want daar versturen ze de meeste diner uitnodigingen ten opzichte van de rest van alle Nederlandse provincies. Barbecueën of een tuinfeest organiseren is het populairst in de provincie Friesland.” 

Bron: Kaartje2go

Bossche borrels

“Proosten met vrienden en familie doen ze het liefst in Overijssel. Daar worden de meeste uitnodigingskaarten voor borrels verstuurd. Maar van alle provinciehoofdsteden wordt in Den Bosch juist het meest geborreld. Veertig procent van de uitnodigingen die daar verstuurd worden is voor een borrel. Ter vergelijking: in Arnhem is dit bijvoorbeeld het laagst, met maar vijf procent.”

Kiekje van jezelf op de uitnodiging

In Overijssel nodigen mensen de meeste vrienden en familie uit voor hun feestje: gemiddeld 28 dierbaren. In Flevoland ligt dit aantal met 18 uitnodigingen het laagst van heel Nederland. Wat betreft provinciehoofdsteden zijn Maastrichtenaren de grootste feestbeesten. De inwoners van de Limburgse hoofdstad nodigen gemiddeld 36 mensen uit op hun feestje. Opvallend is daarnaast dat Limburgers dit het liefst doen met een kiekje van zichzelf op de uitnodiging.

Bron: Kaartje2go
Wenskaarten

Plaats een reactie