Magazines maken kans op ‘Jubileum Mercur’

De Mercurs worden deze week voor de twintigste maal uitgereikt. Ter gelegenheid hiervan is, naast de prijzen voor de beste magazines en hun makers, ook de eenmalige ‘Jubileum Mercur’ in het leven geroepen voor de ‘all time favourite’.

Van de aanvankelijk 27 genomineerden maken nu nog Donald Duck, Elsevier Weekblad, Glamour, Libelle en LINDA kans op deze speciale vakprijs.

Op 14 december vindt het Mercurs Gala plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Onder leiding van presentator Beau van Erven Dorens wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de jaarlijkse vakprijzen voor onder andere ‘Magazinemerk van het Jaar’, ‘Belofte van het Jaar’, ‘Merkinnovatie van het Jaar’ en ‘Cover van het jaar’.

“Uit een recordaantal van 160 inzendingen heeft de vakjury 42 nominaties gekozen. Overall goed werk, heel divers en in een aantal categorieën flinke uitblinkers. Dan was de keuze makkelijk, maar in sommige categorieën waren er lange en pittige discussies nodig om ‘maar’ tot 5 nominaties te komen”, stelt de organisatie.

 

‘All time favourite’

Voor de eenmalige ‘Jubileum Mercur’ kwamen alle 27 titels in aanmerking die in de afgelopen negentien jaar ‘Lancering of Magazine/Mediamerk van het Jaar’ zijn geworden of de ‘Mercur d’Or/ LOF-Prijs voor Magazines’ hebben gewonnen. De afgelopen weken kon iedereen in het magazine media vak online een stem uitbrengen op hun ‘all time favourite’. Vijf titels kregen de meeste stemmen. De laatste, beslissende stemronde is tijdens de Mercurs-uitreiking, door alle aanwezigen in het DeLaMartheater.

Tijdschriften

Plaats een reactie