Magazinemakers opgelet: inzenden Mercurs 2019 geopend

Magazinemakers kunnen weer inzenden om mee te dingen naar de Mercurs 2019-awards. “Heb jij een steengoede cover gemaakt? Had je een partnership die eruit springt in creativiteit? Of is jouw collega dé belofte van het jaar?”

De Magazine Media Associatie (MMA) organiseert ieder jaar in december de uitreiking van de Mercurs: dé vakprijzen voor de magazine mediabranche: “De prijzen worden toegekend aan personen en/of magazinemerken die zich, verdeeld over diverse categorieën, in de branche verdienstelijk hebben gemaakt. De Mercurs worden sinds 1998 uitgereikt. Inschrijving voor de prijzen is openbaar en kosteloos. Magazinemerken die, in gedrukte en/of digitale vorm, op eigen initiatief en voor eigen rekening en risico op de Nederlandse consumentenmarkt (geen B2B) worden gebracht kunnen zich kandideren. Daarnaast dient de uitgave een redactionele onafhankelijkheid te kennen en dient de verspreiding landelijk te zijn.”

Vorig jaar werd Quest uitgeroepen tot winnaar van de Mercur ‘Magazinemerk van het Jaar’. Flow (Sanoma Media) werd winnaar van de oeuvreprijs Mercur d’Or/LOF-Prijs voor Magazines. De Mercur ‘Cover van het Jaar’ ging naar het Volkskrant Magazine Design-nummer (dat van tien verschillende covers werd voorzien).

De Mercur awards

Inzendingen dienen uiterlijk woensdag 2 oktober bij de Mercurs organisatie binnen te zijn. De uitreiking van de Mercurs vindt plaats op donderdag 12 december in het DeLaMar theater te Amsterdam.

Plaats een reactie