‘Lieve mama’ bekroond met Gouden Boek: meer dan 200.000 exemplaren verkocht

Sinds 2012 worden – analoog aan het gebruik in de platenindustrie – Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt, met oorkondes voor boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht. Begin deze maand werd Lieve mama (uitgegeven door Prometheus) van Esther Verhoef bekroond met een Gouden Boek.

Esther Verhoef werd verrast met de unieke oorkonde bij Koffietijd op RTL4: “Dat maar liefst 200.000 Lieve mama’s hun weg hebben gevonden naar de lezers, en nog veel meer mensen mijn boek hebben gelezen en ervan hebben genoten, ik kan me geen grotere eer voorstellen! Ik wil iedereen die aan Lieve mama meegewerkt heeft, mensen van de uitgeverij en de boekhandelaren van harte bedanken voor hun inzet en vertrouwen. En met de gelijknamige serie waarvoor binnenkort de opnames starten en mooie, goed ontvangen vertalingen in Amerika, Engeland, Duitsland en binnenkort ook Zuid-Afrika, hoop ik dat Lieve mama nog een heel lang leven mag hebben.”

Esther Verhoef (1968) is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea. Ze is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award, De Gouden Strop en dit jaar De Gouden Vleermuis voor haar oeuvre.

Boeken

Plaats een reactie