Legendarische Paradiso-posters markeren jubileum

Dit jaar bestaat het Amsterdamse poppodium Paradiso 50 jaar. Tijd voor een tentoonstelling van legendarische Paradiso-posters, vindt het eveneens 50-jarige Grafisch Atelier Hilversum. Ook het Amsterdam Museum exposeert een overzicht van Paradiso-affiches. De poptempel zelf laat de komende tijd elke week een nieuwe A2-poster rond het jubileum ontwerpen en in een oplage van 20 exemplaren drukken.

De Britse letterfanaat Martin Kaye (Londen 1932 – Amsterdam 1989) ontwierp en zeefdrukte van 1972 tot 1983 alle posters voor het Amsterdamse poppodium Paradiso. Het atelier van Kaye bevond zich in de kelder van Paradiso. Hij drukte affiches terwijl boven zijn hoofd werd opgetreden door artiesten zoals Iggy Pop, The Jam, Prince, Herman Brood, Blondie, John Cale, U2 en vele andere muzikanten.

Het Grafisch Atelier Hilversum exposeert binnenkort een overzicht van het werk van Kaye. Deze tentoonstelling zal feestelijk geopend worden op zaterdag 31 maart om 14 uur tijdens de jaarlijks terugkerende platenbeurs in de kunstenaarswerkplaats – en is te zien tot 30 april.

’50 jaar Paradiso, De Tentoonstelling’ in het Amsterdam Museum loopt van 30 maart tot en met 19 augustus.

Posters ook online te zien

De affiches die Martin Kaye maakte voor Paradiso zijn ook online te bekijken op Paradisoposters.nl. De nieuw ontworpen jubileum-posters worden op Paradi.so/50posters gepubliceerd.

Buitenreclame

Plaats een reactie