Leeskilometers maken langs grote billboards

Deze kerstvakantie valt er in Rotterdam iets nieuws te beleven: het wandelverhaal. Dat wordt leeskilometers maken: “Van spannend moment naar spannend moment op grote billboards, langs bekende Rotterdamse plekken”.

Het wandelverhaal is een initiatief van Blink, uitgeverij van educatieve kindermerken en lesmethodieken. Het bedrijf vroeg ras-Rotterdammer en Zilveren Griffel-winnaar Maranke Rinck een verhaal te schrijven dat kinderen en hun ouders meeneemt op een spannende leestocht dwars door het centrum van de stad.

“En daar zit meteen het bijzondere, want hoewel het verhaal op een smartphone begint kun je het alleen helemaal uitlezen door te blijven lopen. Van spannend moment naar spannend moment op grote billboards. Langs bekende Rotterdamse plekken zoals de Lijnbaan, Koopgoot en de patatzaak op het Binnenwegplein.”

Van spannend moment naar spannend moment op grote billboards

Met de wandelverhalen speelt Blink in op het urgente probleem van de ontlezing in Nederland. Dit wandelverhaal moet kinderen stimuleren om ook in de kerstvakantie te blijven lezen, door ze te laten ervaren hoe leuk een goed verhaal kan zijn.

Leeskilometers maken

Blink-directeur Jorien Castelein legt uit: Een kwart van de Nederlandse kinderen is inmiddels laaggeletterd. Terwijl 30 minuten per dag lezen al genoeg is om daar iets aan te doen. Het is een kwestie van leeskilometers blijven maken. Met de wandelverhalen kunnen ze dat letterlijk en figuurlijk op een hele vernieuwende en vooral leuke manier doen. We zijn er ontzettend trots op dat we dit initiatief kunnen lanceren in misschien wel de mooiste stad van Nederland.”

Wandelverhalen draagt bij aan de missie om ontlezing tegen te gaan en zo te bouwen aan een generatie die wél met plezier leest. Bijvoorbeeld door kinderen op een andere manier met lezen in aanraking te brengen. Want het maakt niet uit wat en hoe je leest, als je maar leest.

Datum: Maandag 2 t/m zondag 8 januari 2023
Startlocatie: Lijnbaan, Rotterdam (ter hoogte van kruispunt met de koopgoot)
Tijd:
Dagelijks van 9:00 – 21:00
Entree:
Gratis

Buitenreclame

Plaats een reactie