Leesboekje cadeau bij ieder Happy Meal

McDonald’s biedt bij ieder Happy Meal-kindermenu een leesboekje aan, als alternatief voor het gebruikelijke speeltje. Op deze manier wil de fastfoodketen “lezen aantrekkelijk en laagdrempelig maken, voor ouders en voor kinderen”.

De boekenactie van McDonalds beperkt zich niet tot Nederland

In totaal worden er 12 verschillende boekjes uitgebracht, kondigt McDonalds aan: “Deze zijn speciaal geschreven door kinderboekenschrijfster Cressida Cowell, bekend van de boekenserie ‘Hoe tem je een draak’. De serie gaat over de avonturen van de Boomtop-tweeling. Hun ouders hebben een tijdmachine gebouwd om terug te keren in de tijd en onderzoek te doen naar het tijdperk van de dinosaurussen. Samen met de lezer beleven ze allerlei spannende avonturen en ontdekken ze interessante weetjes over de dino’s.” Iedere maand komen twee nieuwe boekjes uit de serie beschikbaar.

Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven, is volgens McDonalds alvast enthousiast over de actie: “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal, en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen. Dit kan door ze zelf te laten lezen, maar ook voorlezen speelt een hele belangrijke rol bij taalontwikkeling. Dat McDonald’s nu kinderboekjes cadeau geeft bij een Happy Meal vind ik een mooie ontwikkeling.”

Boeken

Reacties

 1. Verbraeken wendy

  Geachte ,
  Wij hebben eerste boekje gemist kunnen we dat nog nabestellen of de hele reeks .
  Mvg wendy

 2. Zhuwenbra

  Vraagje, wij hebben de eerste 2 delen gemist is er nog een manier om eraan te komen. Ben wat mag donalds afgereden zonder resultaat.
  Mvg, Fam Schröter

Plaats een reactie