Platform voor ‘hyperlocal advertising’ in huis-aan-huisbladen

Een collectief van grote zelfstandige uitgevers richt een gezamenlijk platform op om ‘hyperlocal advertising’ in hun media te faciliteren. “Via HYPR kunnen landelijke adverteerders en bureaus de digitale platformen van alle huis-aan-huis uitgevers in Nederland inschakelen.”

Robert Franke, managing director HYPR, legt uit. ”Betrouwbaar lokaal nieuws is steeds belangrijker aan het worden. Niet alleen via print maar ook digitaal. Vele oorzaken liggen daaraan ten grondslag. Feit is dat men zich – naast de dagelijkse boodschappen ook voor grote aankopen – veel meer lokaal aan het oriënteren is dan voorheen. De kracht van lokaal nieuws zien we ook terug in de recente onderzoeken van onder andere GFK en Kantar. Daarin scoort het medium huis-aan-huis steevast het hoogst als het gaat om bereik, lokale binding en relevantie.”

Bereik, lokale binding en relevantie (beeld: Unsplash)

“Met HYPR kunnen we invulling geven aan de stijgende behoefte aan ‘hyperlocal advertising’ bij landelijke adverteerders en bureaus. Naast het grootste mediumbereik in print, met bijna acht miljoen lezers, kan nu ook lokaal getarget digitaal bereik worden ingezet via de websites en nieuws-app’s van de huis-aan-huis uitgevers. Zowel (hyper lokale) digitale als geprinte advertentieruimte kan geautomatiseerd ingekocht worden en de lokale consument wordt bereikt.”

HYPR bundelt de kennis en ervaring van 12 huis-aan-huisuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt daarmee naar eigen zeggen ruim 60% van de totale oplage in Nederland.

Kranten

Plaats een reactie