Koppermaandag in Gouda

Op Koppermaandag, 7 januari, start de tentoonstelling Mooi Marginaal bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek in Gouda. De expositie toont 53 geselecteerde Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven.

“Marginale uitgaven onderscheiden zich van meer gangbare drukwerk door hun eigenzinnigheid”, legt de organisatie uit. “De oplages zijn meestal bescheiden en de productie ervan is vaak intensief door het vele handwerk dat eraan te pas komt.”

In de tentoonstelling bevinden zich ook twee ‘Goudse pareltjes’: “Het bijzondere boekje Labyrint, met gedichten van de voormalige Goudse stadsdichter Klara Smeets werd door de jury geprezen als een spannende goocheldoos vol prachtige gedichten. Ook de bundel De Steken van Sasja Janssen kon rekenen op de goedkeuring van de jury. Het is leuk dat kenners ook zien wat voor bijzonder drukwerk de Goudse Drukkerswerkplaats maakt.”

Gouds pareltje: De Steken

 

De officiële opening vindt plaats op maandag 7 januari 2019 (koppermaandag) om 20 uur bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is te zien tot en met 9 maart 2019. Er is tevens een catalogus verschenen, waarin alle geselecteerde afbeeldingen inclusief beschrijvingen zijn opgenomen.

Plaats een reactie