‘Kom werken in de hightech papiersector’

De Koninklijke VNP, de branchevereniging van de papier- en kartonsector, start een nieuwe campagne. Die moet laten zien “hoe veelzijdig, uitdagend en hightech de papiersector is”. Met een website, vlogs en een Instagram account wil de VNP mensen interesseren voor een baan in de sector.

“Verspreid door Nederland staan twintig papier- en kartonfabrieken. Daar maken vierduizend medewerkers 24 uur per dag, zeven dagen per week producten van hoog niveau in een hightech omgeving”, stelt de campagne. “Denk aan de verpakking van je online-aankoop, toiletpapier en keukenrollen. En het pak hagelslag op de keukentafel of het tijdschrift dat je leest aan de rand van het zwembad. Allemaal made in The Netherlands.”

Campagnebeeld ‘Uitdagend Papier’

De campagne benadrukt het innovatieve karakter van de papierindustrie. “De papier- en kartonsector is een bloeiende en duurzame bedrijfstak. Een interessante omgeving waar we nieuwe kansen en ontwikkelingen aangrijpen om duurzame producten te maken. (…) Omdat we als sector 100 procent biobased papier en karton willen produceren, zoeken we dagelijks de grenzen op van de techniek met onze grondstoffen en hightech processen. Zo experimenteren we volop met hernieuwbare grondstoffen als tomatenstengels en gras. Ook zijn we in staat meer papierproducten te recyclen. Zo kunnen we bijvoorbeeld koffiebekers, ondanks het laagje plastic, hergebruiken en er nieuwe producten van maken.”

Op de website uitdagendpapier.nl staat meer informatie over werken in de papiersector.

Plaats een reactie